Categorieën
Uw filters

Blog 
Van Retro Revival tot Duurzame Mode

De modewereld staat op het punt om ons te verrassen met de nieuwste herfst/winter 2023 trends. Dit seizoen draait alles om het omarmen van nostalgie, het experimenteren met texturen en het omarmen van duurzaamheid. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende trends die de komende maanden zullen domineren.

Retro Revival: Back to the Classics
Dit najaar herontdekken we de charme van vervlogen tijden. De catwalks zijn bezaaid met herinterpretaties van klassieke silhouetten en patronen. Denk aan oversized blazers met brede schouders uit de jaren 80, elegante A-lijn rokken uit de jaren 60 en corduroy broeken die rechtstreeks uit de jaren 70 lijken te komen. De trend draait om het mixen van vintage stukken met moderne accenten voor een tijdloze maar eigentijdse look.

Laagjestechniek: Texturen in Overvloed
Herfst/winter staat synoniem voor gelaagde outfits en dit jaar gaan we een stapje verder met gedurfde texturen. Denk aan combinaties zoals fluweel met leer, breiwerk met zijde en denim met suède. Het draait allemaal om het creëren van een visueel en tactiel interessante look. Accessoires spelen ook een belangrijke rol, met oversized sjaals, gebreide mutsen en lange leren handschoenen die de perfecte finishing touch bieden.

Duurzaamheid in Stijl: Verantwoorde Mode
Duurzaamheid blijft een centraal thema in de modewereld en dit seizoen is geen uitzondering. Steeds meer ontwerpers omarmen ethische praktijken en duurzame materialen. Van gerecyclede stoffen tot kledingruil-initiatieven, de herfst/winter 2023 collecties laten zien dat stijl en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Verwacht tijdloze stukken die ontworpen zijn om seizoenen te overleven en trends te doorstaan.

Grafische Prints en Opvallende Patronen
Dit seizoen is het tijd om op te vallen met opvallende prints en patronen. Van geometrische vormen tot abstracte kunstwerken, de herfst/winter 2023 collecties zijn een speeltuin van creativiteit. Ontwerpers spelen met kleurrijke blokken, optische illusies en zelfs gedurfde dierenprints. Durf je comfortzone te verlaten en te experimenteren met levendige visuele elementen.

Functionele Mode: Vorm en Functie Hand in Hand
Praktisch ontmoet stijl in de trend van functionele mode. Denk aan gewatteerde jassen met meerdere zakken, oversized regenjassen met trekkoorden en laarzen die zowel waterdicht als modieus zijn. Deze trend benadrukt het belang van veelzijdige kledingstukken die geschikt zijn voor het wisselvallige herfst- en winterweer, zonder concessies te doen aan stijl.

Futuristische Elementen: Een Glimp van Technologie
Naast de retro revival zien we ook futuristische invloeden in de herfst/winter 2023 trends. Metallic stoffen, glanzende afwerkingen en asymmetrische ontwerpen roepen een gevoel van innovatie op. Deze stukken voegen een vleugje futurisme toe aan je koude-weather wardrobe.

Kortom, het herfst/winterseizoen van 2023 belooft een opwindende mix van stijlen, variërend van retro tot futuristisch en van duurzaam tot opvallend. Of je nu teruggaat in de tijd met vintage geïnspireerde looks of de toekomst omarmt met metallic accenten, dit seizoen biedt voor elk wat wils. Vergeet niet je eigen draai aan de trends te geven en je persoonlijke stijl te laten schijnen, want mode is tenslotte een manier om jezelf uit te drukken en je creativiteit te tonen.

Divide

Om jou de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. cookiebeleid.